Search
  • nelsfotografie

Wat ben jij welkom!

'Wat zou je het allerliefste willen fotograferen?'

Zomaar een vraag van Bo aan mij, een vraag waar ik niet over na hoefde te denken.

'Een bevalling.....'


Ik verwacht dat je nu bovenstaande leest en hetzelfde reageert als Bo.

Hoezo, maar vooral waarom?


Nou...,

Bijna ieder gek, mooi, bijzonder of dierbaar moment leg je vast. Wanneer je de foto's terug kijkt beleef je dat moment weer. Het gevoel van blijdschap of verdriet, het roept een gevoel of herinnering op.


Tijdens een bevalling ben je niet bezig met het maken van foto's, je partner of iemand anders die erbij aanwezig is, vaak ook niet. Op vraag van maakt de verpleegkundige foto's, maar soms is dat geen mogelijkheid.

Nou.. en dan is er dus een geboorte fotograaf..

Deze is aanwezig tijdens, of na je bevalling en maakt een rapportage van je bevalling, eerste controles van het kindje, ontmoeting met broertjes/zusjes/opa/oma ect.


Een paar maanden later kwam Bo heel enthousiast naar mij toe; ze was zwanger!

En of ik bij de bevalling wilde zijn voor een geboorterapportage.


Ik was zo blij! Aanwezig zijn bij een bevalling en dat in combinatie met mijn passie..

Hoe bijzonder is het, dat iemand je toelaat bij zoiets speciaals? Ik was zwaar vereerd.


De datum naderde en ik wachtte, dronk geen druppel wijn en nam overal mijn camera mee naar toe.

Ik wachtte en wachtte.

Uiteindelijk kreeg ik het verlossende belletje, de bevalling was begonnen.

Zenuwen is een ding maar dit... In de auto op weg naar het ziekenhuis was ik op van de spanning.

Maar heel gek, eenmaal met mijn camera geïnstalleerd in de kamer was alle spanning weg. Ik was maar met een ding bezig: foto's maken. Het zo mooi en puur mogelijk vastleggen van deze bijzondere gebeurtenis.

En wauw.. Wat was dit een ongelofelijk bijzondere ervaring! Zo blij en dankbaar dat ik dit heb mogen meemaken, maar vooral dat ik Bo en Willem een herinnering heb mogen geven die blijft en waar ze keer op keer naar terug kunnen kijken.

234 views0 comments

Recent Posts

See All